Het huis om volop in te leven
Leiden Zeeheldenbuurt

Wonen in het groen in hartje Leiden

De Zeelheldenbuurt wordt vernieuwd tot een gemengde buurt met woningen voor diverse doelgroepen in diverse prijsklassen. Er komen mogelijkheden voor wonen en zorg, de openbare ruimte wordt verbeterd en het voorzieningenniveau verhoogd.

Bij het ontwerp van ’t Galjoen was een van de uitgangpunten om de bestaande gymzaal te behouden en om een groot en aantrekkelijk openbaar plein te realiseren. Er komen in totaal 11 grondgebonden woningen aan een collectieve daktuin, met onder deze tuin ruimte voor de parkeervoorziening. Voor het parkeren is gekozen voor een eigentijdse parkeeroplossing onder een dek, zodat auto’s niet op straat staan. De gymzaal krijgt een maatschappelijke bestemming.

Het plein

De invulling van het plein is in samenwerking met de buurt bepaald en is gericht op kinderen tot 10 jaar en op ouderen. Zo is er ruimte om te leren fietsen en er is een klim en klauterroute. Voor de ouderen is er een dam-of schaakbord en zijn er zitgelegenheden. De oude monumentale bomen, die geplant zijn toen Leiden bevrijd is, blijven behouden en geven het plein een volwassen groene uitstraling.

Ontwerp woningen

Het ontwerp van de woningen is een moderne vertaling van de bestaande bebouwing in de omgeving. De uitstraling past goed binnen de historische context van de wijk. Er is gebruik gemaakt van nieuwe bakstenen die overeenkomsten vertonen met oude bakstenen in de buurt. De daken hebben traditionele dakpannen (De pv panelen liggen uit het zicht op het platte dak. Uitzondering is de vrijstaande woning deze heeft platte pannen met geïntegreerde pv panelen.) De kleur van de kozijnen, de voordeuren en het houtwerk, is afkomstig uit de zogenaamde “Leidse Kleurenpalet”. Dit zijn historische kleuren die al eeuwen gebruikt worden in Leiden en dus elders in de buurt en in Leiden ook voorkomen. 

Planning

De ‘start bouw’ staat gepland in het derde kwartaal van 2021.

De oplevering zal naar verwachting najaar 2022 plaatsvinden.

Interesse

Wil je op de hoogte blijven wanneer dit project in verkoop gaat?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Mailadres en telefoonnummer worden niet gebruikt voor reclamedoeleinden.