Een fijne plek om op te groeien
Leiden Zeeheldenbuurt

Dichtbij het centrum van Leiden

‘t Galjoen ligt aan de Evertsenstraat, Oosterstraat, Oosterdwarsstraat en Munnikenstraat in de Zeeheldenbuurt in Leiden. Leiden heeft een rijke geschiedenis met een grote historische binnenstad waar je monumentale hofjes en mooie grachten vindt. Wist je dat de oudste universiteit van Nederland in Leiden staat? Leiden is een levendige stad. Je vindt er een groot en divers aanbod aan culturele activiteiten van muziek tot theater en dans. Maar Leiden heeft ook een groot winkelaanbod en veel gezellige restaurants en cafés waar je lekker kunt eten en drinken en waar je in de Corona-tijd heerlijke gerechten kunt afhalen.

Locatie

Bereikbaarheid

‘t Galjoen is makkelijk bereikbaar vanaf de A4. Binnen 4 minuten fietsen ben je in de binnenstad van Leiden en met 7 minuten op het station. Ook is er op 750 meter een supermarkt. Leiden ligt erg centraal ten opzichte van Den Haag, Amsterdam en het strand. Binnen 15 minuten ben je in Den Haag, binnen 20 minuten op het strand van Katwijk aan Zee en binnen 25 minuten in Amsterdam of op Schiphol.

Zeeheldenbuurt

De Zeeheldenbuurt in Leiden is van oorsprong een echte volkswijk waar buren elkaar kennen en waar een gemoedelijke sfeer heerst. De wijk is enorm in ontwikkeling en de afgelopen jaren hebben veel verouderde arbeiderswoningen plaats gemaakt voor moderne nieuwbouw waardoor de wijk steeds meer opknapt en een mix aan bewoners trekt. De wijk is omsloten door water en ligt tegen dat deel van het centrum dat ingrijpend wordt vernieuwd, o.a. door de herontwikkeling van de Meelfabriek.

Winkelen

In de historische binnenstad van Leiden vind je een ruim aanbod aan winkels. Van speciaalzaakjes tot grote ketens en van vintage tot elektronica. Bekijk het ruime assortiment wijnen van Terra Wine op de Breestraat of loop eens binnen bij interieurzaak de Klare aan de Nieuwstraat of Hooigracht, of ga op zoek naar een designerjas bij Modejacht Vintage aan de Haarlemmerstraat. Genoeg te ontdekken in Leiden!

Leidens ontzet

Leidens ontzet betekent een rondje over de kermis, kijken bij de grote optocht en samen dansen op de Nieuwe Rijn. Op 3 oktober wordt in Leiden traditiegetrouw feest gevierd en dat betekent ook haring en wittebrood eten. Een traditie die helemaal terug te herleiden is tot 1574 tijdens het einde van het Spaanse beleg. De Watergeuzen die de inwoners van Leiden bevrijde deelde wit brood en haringen uit aan de uitgehongerde bevolking. Deze traditie wordt nog steeds voortgezet door 3 October Vereeniging die dit gratis uitdeelt bij de Waag aan iedereen die in Leiden woont of is geboren.

Historische kern

Leiden heeft een fantastische mooie historische kern waar je heerlijk kunt wandelen, hofjes kunt ontdekken, lekker kunt struinen door de winkelstraten, een zeer ruim aanbod aan musea kunt bezoeken en heerlijk kunt neerstrijken op een van de vele terrasjes. 

Grachten en singels

Leiden heeft 28 kilometer aan grachten en singels. Hiermee heeft Leiden na Amsterdam het meeste water binnen haar poorten stromen. Om de grachten over te komen zijn er in totaal 88 bruggen. Dit geeft Leiden de fijne gezellige sfeer en maakt een wandeling door de stad zeer aangenaam. Zie jij jezelf al fietsen over de grachten? 

Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden is een internationaal georiënteerde universiteit die in 1575 opgericht is. De universiteit is een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoek universiteiten en heeft zeven faculteiten. De universiteit trekt veel verschillende culturen en goede een gemotiveerde studenten aan. Het rijke verenigingsleven maakt Leiden tot een levendige stad met veel kennis en een rijk uitgaansleven.

LUMC

Het moderne Leids Universitair Medisch Centrum is er voor onderzoek, onderwijs, patiëntenzorg en het is een grote werkgever in Leiden en omgeving. Je vindt hier gerenommeerde hoogleraren, uitstekende zorg en er wordt uitmuntend onderzoek verricht. 

Ruim aanbod musea

Leiden heeft maar liefst 13 musea. Van het museum van Oudheden tot Volkenkunde en van Naturalis tot museum de Lakenhal. Geen enkele andere stad in Nederland heeft zoveel verschillende musea bij elkaar op loopafstand. Ontdek de steeds wisselende collecties en exposities voor jong en oud.

Lekker eten & drinken

Leiden heeft een uitgebreide keuze aan restaurants, brasserieën en lunchrooms. Veel horeca is gevestigd in de monumentale binnenstad van Leiden wat voor een fijne ambiance zorgt. Je vindt hier veel verschillende keukens en voor iedere prijsklasse wat wils. Ook in deze Corona-tijd kun je bij veel restaurants afhalen. Van Restaurant Oud Poelgeest tot Toko Maxum en Olive Garden. Kijk hier voor het gehele aanbod.

Interesse

Wil je op de hoogte blijven wanneer dit project in verkoop gaat?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Mailadres en telefoonnummer worden niet gebruikt voor reclamedoeleinden.